Presentació

Qui sóm?
 
El nostre grup està format per la Rita Cordón, la Laura González, la Paula Clarà, la Patrícia Martín i la Laia Collell, totes alumnes del 3r curs de la Doble Titulació d'Educació Infantil i Primària de la Universitat de Girona.

Justificació del tema 

Hem escollit tractar el tema dels drets dels infants ja que creiem que és molt important que els nens i nenes coneguin a quins drets i deures es troben subjectes. A part de conèixer-los, però, també pensem que és fonamental que en tinguin una visió crítica i sapiguen reconèixer quan i on aquests drets són vulnerats. Hem escollit tractar el tema dels drets dels infants ja que creiem que és molt important que els nens i nenes coneguin a quins drets i deures es troben subjectes. A part de conèixer-los, però, també pensem que és fonamental que en tinguin una visió crítica i sapiguen reconèixer quan i on aquests drets són vulnerats.

Una altra raó que ens ha ajudat a escollir aquest tema és perquè els drets, juntament amb els deures, les responsabilitats personals i la Declaració dels drets dels infants, són alguns dels continguts claus de la Competència 12: Participar en la vida col·lectiva a partir de valors democràtics, per millorar la convivència i per afavorir un entorn més just i solidari, que és una de les competències específiques dins de l'Àmbit del coneixement del medi natural, social i cultural. 
 
Competències bàsiques
 
De les vuit competències bàsiques que el Currículum de Primària estableix que els infants han d’adquirir en finalitzar l’educació obligatòria, en aquest treball destaquem les dues següents, extretes del Decret 119/2015, de 23 de juny, d'ordenació dels ensenyaments de l'educació primària. Hem decidit destacar aquestes competències bàsiques perquè les considerem fonamentals en l'Àmbit de coenixement del medi. 

La 3. Competència en el coneixement i la interacció amb el món físic

Aquesta competència es centra en la mobilització de sabers que han de permetre a l’alumnat comprendre les relacions que s’estableixen entre les societats i el seu entorn i fer un ús responsable dels recursos naturals, tenir cura del medi ambient, fer un consum racional i responsable i protegir la salut. Inclou també el desenvolupament i l’aplicació del pensament cientificotècnic per interpretar la informació, predir i prendre decisions.

La 6. Competència social i ciutadana

Aquesta competència es centra en la capacitat per comprendre la realitat social en què es viu, afrontar la convivència i els conflictes emprant el judici ètic que es basa en els valors i pràctiques democràtiques i exercir la ciutadania, actuant amb criteri propi i sentit crític, contribuint a la construcció de la pau i la democràcia i mantenint una actitud constructiva, solidària i responsable davant el compliment dels drets i obligacions cívics. 


El nostre blog

El nostre bloc està organitzat en cinc apartats, en primer lloc trobareu el Diari de bloc on expliquem tot el procediment de la construcció del bloc. En segon lloc trobareu la Presentació on hi apareix la presentació dels membres del grup, la justificació del tema triat i,  finalment, les CB. En tercer lloc trobareu el Dossier del mestre, un document destinat al mestre per tal de poder entendre i dur a terme la unitat didàctica.  
Finalment, en darrer lloc, trobareu les Activitats, tres activitats que formen part de la nostra unitat didàctica. A més, també hi ha diversos documents adjunts, els quals són altres recursos i propostes complementàries a la unitat didàctica. 












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada